Viktväst Dam

Viktväst Dam

Thunder Fitness är ett av få träningsmärken i världen som säljer viktvästar i modell "dam" eller "kvinna".

Att hitta en viktväst i damstorlek kan vara riktigt svårt och vi är därför glada att kunna erbjuda det för den svenska och nordiska marknaden!

Viktväst i dam storlek

Viktväst dam 10 kg

Många företag som säljer viktvästar säljer bara 1 modell och det är "one size fits all". Som de flesta vet stämmer inte detta utan vi människor kan se väldigt olika ut.

Kvinnor är generellt sett kortare och mindre breda över axlarna jämfört med män. Därför sitter många "standardmodeller" dåligt på kvinnor och tjejer.

Vi har fått höra av många kunder vilka problem de tidigare haft för att hitta en viktväst att köpa som sitter bra på deras kroppar. De har blivit mycket glada då de hittat oss och våra mindre modeller av västar som sitter bra på kvinnor.

Våra storlekar för kvinnor

Vi har viktvästar i 5, 10, 20 och 30 kg. 5 kg varianten är väldigt liten i grunden och finns bara i en storlek. Den passar lika bra på tjejer som på killar.

För våra 10 och 20 kg modeller så finns de i olika varianter, nämligen "Normal" och "Small" där "Small" även kan sägas vara en Dam eller Kvinno-storlek. Självklart kan även män bära den och tvärtom kan kvinnor bära de större västarna. Den enda skillnaden är storleken på västen, design med mera är helt identiskt. Det som avgör vilken väst du ska välja är hur lång du är, inte ditt kön.

De måttgränser som gäller för våra 10 och 20 kg modeller är:

  • Över 178 cm --> välj 10/20 kg Normal
  • Under 178 cm --> välj 10/20 kg Small

Vidare så är Small varianten även mindre bred över axlarna.

Vi har också en 30 kg modell som passar damer. Den heter 30 kg Normal och den sitter bäst på de som är runt 170 cm eller längre. (För de som är över 190 cm rekommenderar vi 30 kg Large).← Äldre post Nyare post →