Träningsband som kan fästas i dörr

Träningsband som kan fästas i dörr

Vill du få in en effektiv och allsidig träning i hemmet? Då är ett träningsband som kan fästas i en dörr ett utomordentligt bra alternativ!

Thunder Fitness säljer ett av Sveriges mest omtyckta träningsband, Suspension Trainer PRO, där det ingår ett dörrstopp så du kan fästa det i vilken dörröppning som helst. Läs mer och köp det här nedanför!

Utförlig hemmaträning med ett träningsband i din dörr

Dessa populära träningsband kan med ett tillbehör enkelt fästas i en dörröppning. Detta tillbehör kallas oftast för ett dörrstopp eller dörrfäste och ingår vanligtvis i köpet. Ibland är det dock en tilläggsprodukt som måste köpas separat.

Genom att använda din dörr som stabilisator för bandet kan du på ett säkert sätt träna hela kroppen. Dessa träningsband kan också fästas i stolpar, stänger, träd och liknande, varför de även passar bra för utomhusträning. Men vill man träna inomhus är det sällan man har något stabil att fästa dem i förutom just en dörr.

Fördelar

Det finns många fördelar med dessa träningsband:

  • Kan fästas i en dörr: Enkelt att "installera" i vilken dörröppning som helst, vilket gör det snabbt och smidigt att börja träna.
  • Bekvämlighet: Träna när som helst i ditt eget hem utan att behöva gå till gymmet.
  • Mångsidighet: Möjlighet att utföra en mängd olika övningar för hela kroppen med endast din kroppsvikt. (Du kan såklart addera vikter/hantlar om du vill).
  • Platseffektivt: Kräver minimalt utrymme jämfört med stora träningsmaskiner och redskap.
  • Kostnadseffektivt: Ett prisvärt alternativ till dyra gymmedlemskap och träningsutrustning.
  • Bärbart: Bandet är lätt och kompakt, perfekt att ta med på resor för att kunna träna var som helst.
  • Anpassningsbart: Passar alla personer, från nybörjare till avancerade.

Så här fäster du bandet i din dörr

Vi kommer här utgå från dörrstoppet som ingår i vårt eget träningsband Suspension Trainer PRO. Band från andra tillverkare kan se annorlunda ut.

Proceduren är ganska enkel, du placerar stoppet över en öppen dörr, precis som i bilden nedanför:

Ett träningsband som man fäster i en dörr

Sedan stänger du dörren för att låsa fast det. Det enda viktiga att tänka på är att placera det så själva träningsbandet hamnar på "rätt sida" av dörren.

Med rätt sida menar vi att dörren ska öppnas åt motsatt håll vi tränar åt. För om dörren av någon anledning skulle öppnas, vill du inte att bandet lossnar så du riskerar ramla och skada dig.

Placerar du dörrstoppet som i bilden ovan finns inte den risken eftersom dörren inte kan öppnas åt det håll du tränar åt.

Bästa träningsbandet att köpa?

Vi på Thunder Fitness är stolta över att sälja ett riktigt populärt träningsband där det som redan nämnts även ingår ett dörrstopp.

Vårt träningsband heter Suspension Trainer PRO och det har i skrivande stund 28 recensioner från befintliga kunder med ett betyg på hela 4,8/5. Klicka här för att läsa mer och köpa det!← Äldre post