Träna med viktväst

Träna med viktväst

Att träna med viktväst är både mångsidigt, effektivt och roligt. Har listar vi de bästa övningarna man kan göra med en viktväst!

Vill du köpa en bäst i test viktväst har Thunder Fitness ett stort utbud av modeller mellan 5 och 30 kg:

Vad kan man träna med en viktväst?

De mest populära träningsformerna med viktvästar är följande:

  • Kroppsviktsövningar: Chins, dips, armhävningar, utfallssteg, upphopp, benböj med mera
  • Löpning
  • Promenader, power walks och marschträning

Styrketräning

Vill du träna styrka med din viktväst så handlar det främst om olika sorters kroppsviktsövningar som blir mer intensiva med extra viktbelastning.

Chins

Träna chins med viktväst

Antingen kan du träna chins inomhus med en pull upp bar i dörren eller så hittar du ett utegym, en trädgren eller liknande. Ta på dig västen och greppa stången och dra dig uppåt. Du kan variera greppet med handflatorna mot dig, ifrån dig eller parallellt.

Dips

Dips är en bra övning

Dips med en viktväst går att utföra inomhus i en dipsställning eller i ett utegym. Det går också att utföra mot en stol eller bänk utomhus.

Armhävningar

Armhävningar

Klassiska armhävningar blir extra tunga. De flesta viktvästar (däribland alla modeller från Thunder Fitness) kan justeras i vikt genom att plocka ut viktpåsar.

Utfallssteg

Träning av utfallssteg med en viktväst

Med din väst kan du göra tyngre utfallssteg och få bättre effekt.

Upphopp

Upphopp är en bra övning man kan träna med en viktväst

Klassiska upphopp eller burpees kan med fördel göras med en väst på.

Knäböj/benböj

Knäböj

Med en viktväst blir det extra tungt och effektivt att utföra benböj.

Löpning

Löpträna med en väst

Vill du utmana dig mer och få bättre träningseffekt på kortare tid är det fördelaktigt att ta på dig en viktväst. Läs vår artikel om just löpning med viktväst.

Extra populärt och givande är att använda västen vid intervall och backträning. Påfrestande och utmanande! När du sedan springer utan västen kommer det kännas så mycket lättare.

Promenader

Promenad med viktväst

Det kanske vanligaste användningsområdet för viktvästar är promenader och power walks. Även marschträning för militärer och liknande är populärt och då är det främst med tunga 30 kg viktvästar.

Att promenera med en väst ger dig mer träningseffekt och förbränner mer kalorier under kortare tid. Du kan således gå en kortare sträcka och få samma effekt som du hade fått utan västen. Tidseffektivt med andra ord.

Träningspass med en viktväst

Här är ett förslag på ett kul träningspass med väst som innehåller flera olika övningar.

Börja med en löptur till ett utegym. På plast vid utegymmet kan du göra en cirkelträning som består av följande övningar:

  • Chins
  • Upphopp
  • Armhävningar
  • Benböj
  • Dips
  • Utfallssteg

Försök göra 10 repetitioner på varje övning, eller så många du orkar. Kanske orkar du bara 5 chins men 12 upphopp. Du får känna dig fram och anpassa efter din förmåga. Gör alla dessa 6 övningar totalt 3 gånger var.

När du är klar med cirkelträningen kan du promenera hem. På relativt kort tid har du tränat hela kroppen på ett snabbt och effektivt sätt!

Vill du fokusera mer på muskler som biceps, triceps och axlar kan du ta av dig västen och hålla i handen/händerna som en sorts justerbar hantel. Då kan du även träna bland annat bicepscurls, tricepsextensioner och axellyft framåt eller åt sidan.

Vill du köpa en bra viktväst att träna med hittar du alla våra modeller längre upp i artikeln. Som en bonus kan vi även erbjuda kupongen VIKTVAST-TRANING som ger 10% på hela köpet!

Lycka till med träningen!← Äldre post Nyare post →