Bra alternativ till TRX Band

Bra alternativ till TRX Band

Med ett träningsband av TRX-typ, ett i folkmun kallat TRX band, kan du träna en stor del av kroppen på ett effektivt sätt hemma eller utomhus. TRX är ett specifikt märke och ganska dyrt, men det finns mycket mer prisvärda band som har exakt samma funktioner.

Thunder Fitness säljer ett band som har samma funktioner som TRX men till ett mycket lägre pris, läs mer och köp det här nedanför!

Vad är ett TRX band?

Detta band uppfanns av amerikanen Randy Hetrick som var en elitsoldat. Han sökte efter sätt att effektivt och snabbt träna kroppen när han var ute på uppdrag. Resultatet blev TRX bandet och senare ett helt företag med träningsutrustning (Fitness Anywhere, LLC).

Ofta när folk pratar om TRX band är det i tron att det är en viss typ av träningsband. Det är alltså felaktigt och TRX band är varumärkesskyddade.

Fördelen med dessa original TRX band är att de håller hög kvalité, men nackdelen är att de är väldigt dyra. De kostar vanligtvis mellan 2000 till 3000 svenska kronor och det beror till stor del på att det är ett så känt varumärke.

Bra alternativ till original TRX banden

TRX band bäst i test

Eftersom funktionen och principen med dessa band är någorlunda enkel så finns det andra träningsmärken som säljer liknande band för ett mycket lägre pris.

Vill man komma undan billigare men ändå få samma träningsredskap är det ett bättre alternativ för många.

Som sagt så säljer Thunder Fitness ett sådant träningsband och du hittar det längre upp i denna artikel.

Fördelar med band av TRX-typ

De största träningsfördelarna med dessa band är:

  • Smidighet: Du kan använda dem hemma, utomhus eller på resande fot. Allt som behövs är en dörr inomhus, ett träd, en stolpe eller liknande utomhus. De kan sägas vara ett litet portabelt hemmagym.
  • Mångsidighet: Du kan träna en stor del av kroppen genom en mängd olika varierade övningar. Vare sig du vill träna ben, rygg, bröst, armar med mera så finns det en passande övning!
  • Prisvärt: Du kan köpa ett sånt här band för långt under tusenlappen.
  • Minimalistiskt: Dessa band tar väldigt lite plats. De kan enkelt rullas ihop och läggas undan när de inte används. Det passar extra bra om man är ute och reser och ändå vill kunna träna bra.

Tips: Om man vill göra träningen ännu mer intensiv kan man köpa en av våra bäst i test viktvästar för mer utmaning.

Sammanfattning

Ett TRX band är varumärkesskyddat och väldigt dyrt, men det finns i stort sett identiska band till mycket lägre priser. Dessa band är väldigt mångsidiga och tränar hela kroppen på ett effektivt sätt. Perfekt för den som alltid vill ha ett litet portabelt hemmagym nära till hands!

Thunder Fitness säljer ett kvalitativt och populärt band till bra pris, du kan läsa mer och köpa det längre upp i artikeln!← Äldre post Nyare post →