Vikter till hantlar

Vikter till hantlar

Vikter till hantlar är annorlunda och mindre än de som används till vanliga skivstänger. Fria vikter för hantlar har en håldiameter på 25 mm istället för 50 mm som är standard för skivstänger.

Thunder Fitness säljer hantelvikter i bra kvalité och olika vikter. Läs mer om dem och köp här nedanför:

Vikter till hantlar

Lösa vikter till hantlar

Om man har justerbara hantlar eller byggbara hantlar så kan man köpa till fler viktskivor för att bygga på och variera vikten. Det är ett prisvärt och bra alternativ för hemmaträning.

Det finns även fasta hantlar, men där går det inte att köpa till fler lösa vikter för att justera vikten.

Det som utmärker viktskivor till hantlar är att de har en innerdiameter på 25 mm. Det finns även hantelvikter med 30 mm diameter men det är ovanligt.

Fördelen med lösa hantelvikter

Om man har hantlar som är justerbara så består de av tre delar:

  • Hantelstång
  • Lås
  • Hantelvikter

Den stora fördelen med lösa vikter till hantlar är att du kan plocka av och på vikterna så du uppnår önskad vikt på din hantel. Istället för att köpa flera fasta hantlar i olika vikter så räcker det med ett hantelset plus några lösa viktskivor.

Detta blir mycket billigare samt så tar det även mindre plats. Det är ett utmärkt val för den som vill styrketräna hemma eller inreda ett enklare gym.

Olika typer av vikter för hantlar

Bra hantelvikter

När det handlar om viktskivor till hantlar så är de oftast tillverkade i järn eller gjutjärn vilket är ett prisvärt alternativ.

Det finns även hantelvikter som är beklädda med gummi för att skydda underlag med mera. Dessa är generellt sett dyrare.

Olika vikt

Hantelvikter finns vanligtvis i följande olika vikter: 1,25 kg, 2,5 kg, 5 kg och 10 kg. Vill man ha riktigt tunga hantlar på 25-30 kg eller mer är det vanligtvis bättre att köpa fasta hantlar.

Thunder Fitness säljer kvalitativa vikter till hantlar med 25 mm diameter. Du kan läsa mer om dem och köpa längre upp i artikeln!← Äldre post Nyare post →