Tjock Träningsmatta

Tjock Träningsmatta

Träningsmattor finns i många olika utföranden. Något som många efterfrågar specifikt är en tjock träningsmatta. Thunder Fitness säljer mattor som är 1 cm tjocka, vilket är en bra tjocklek för att vara mjukt och komfortabelt. Ni hittar våra mattor här nedanför:

Vad är en tjock träningsmatta?

En tjock träningsmatta

Det är såklart lite subjektivt var gränsen för vad som är en "tjock" matta går. Men de flesta anser nog att vid 10 mm, eller 1 cm, så börjar det anses vara en tjock träningsmatta.

Andra typer av träningsmattor

När det kommer till tjocklek så finns det tunnare mattor som yogamattor som brukar vara runt 4–5 mm tjocka. Men vissa är så tunna som 1–2 mm. Det finns även så kallade pilatesmattor som dock ofta kan vara identiska med en "vanlig" träningsmatta. Ytterligare en sorts matta är en spikmatta som har piggar eller "spikar" som sticker upp med syfte att stimulera kroppen för att hjälpa mot värk, stelhet och stress.

Längd på mattan

En annan aspekt är själva längden. Det finns både korta och långa träningsmattor. Många föredrar en matta som är ungefär lika lång som en själv. Men det är inget måste utan man kan ha en kortare matta också då det sällan är så viktigt att både ben och huvud har kontakt mot den. Den enskilt viktigaste egenskapen för en gymmatta är definitivt tjockleken.

Användningsområden för tjocka mattor

Det vanligast att göra med dessa mattor är olika sorters övningar så som:

  • Sit ups
  • Rygglyft
  • Plankan
  • Stretching
  • Med mera

Men det går även bra att göra pilatesövningar och yoga på dem. Vissa köper en tjock matta bara för att stå och jobba, plugga eller liknande på den.

Det är även populärt att kombinera en matta med träningsredskap så som maghjul, pilatesboll eller träningsgummiband. Möjligheterna till träning är näst intill oändliga.

Vilken är den bästa tjocka träningsmattan?

Det man bör titta på är såklart tjockleken där 1 cm är väldigt populärt och uppskattat av de flesta. En sådan matta är även skön att stå på, till exempel om man gillar att jobba ståendes. Vidare är såklart priset en faktor. Vissa träningsmattor är ganska dyra och ofta beror det på att det är ett väldigt känt märke. För en del är färgen en mycket viktig faktor och då får man helt enkelt leta specifikt efter en matta i den färgen.

Thunder Fitness säljer bra och tjocka träningsmattor i två olika storlekar och två olika färger. Så det finns en del valmöjligheter för att hitta den bästa för just dig. Du hittar alla våra mattor längst upp i denna artikel eller i vår kollektionssida.← Äldre post Nyare post →