Balansbräda för kontor

Balansbräda för kontor

Med en balansbräda, även kallat balansplatta, tränar man upp och stärker fotleder och ben. Vill man vara effektiv kan man kombinera arbetet med träning genom att köpa en balansbräda till kontoret.

Fördelar med en balansbräda på kontoret

Bli mer pigg med en balansbräda på ditt kontor!

Den stora fördelen med att ha en balansbräda på kontoret är att du kan träna samtidigt som du jobbar.

En annan stor fördel är att du troligtvis kommer bli mer effektiv och alert. När kroppen aktiveras fysiskt blir den mer skärpt.

Jämför hur du skulle känna dig om du står på en balansplatta och dina fötter och ben får anstränga sig med hur du känner dig när du sitter lite slappt i en kontorsstol.

Bra och effektiv träning på kontoret

En balansplatta ger en allmän träning med fokus på underkroppen.

  • Du stärker muskler och leder i dina ben och fotleder.
  • Du tränar upp din balans och koordination.
  • Det är ett bra hjälpmedel vid viss rehabilitering.
  • Balansträning kan vara extra fördelaktig för de som utövar vissa sporter så som fotboll, ishockey och skidåkning.
  • Äldre personer och de som har problem med balansen har stor nytta av att träna på en balansbräda.
  • Och så klart, du slår två flugor i en smäll när du samtidigt arbetar.

Bästa balansplattan för kontorsjobb

En bra balansplatta till kontoret

Det finns flera olika typer av balansplattor som kan användas på ett kontor. Vilken som är bäst beror på ens syften och förutsättningar.

Thunder Fitness säljer en klassisk balansbräda i hårdplast som har en medium svårighetsgrad. Att stå på den under väldigt långa perioder (timmar) kommer vara påfrestande och är inte något vi rekommenderar.

Men det som gör den så bra är att den är effektiv och intensiv när man väl står på den. Vanligtvis kanske man jobbar sittandes en viss tid och ståendes en viss tid på kontoret. Så man står aldrig i en timme eller längre. Då kan det vara bra att få in effektiv träning när man väl står upp.

På vår balansplatta kan man stå i bara 5 minuter och ändå känna en bra effekt.

Exempel på användning

Det finns så klart många olika sätt på hur man kan lägga upp sitt kontorsjobb avseende sittande/stående. Men här kommer ett exempel på hur man skulle kunna göra:

Låt säga att du vill jobba sittande i 30 minuter, stående i 30 minuter och så vidare. Då kan du när du jobbar stående ställa dig i 5 minuter på balansplattan för att sedan stå på golvet i 5 minuter. Sedan upprepar du detta under de 30 minuter du jobbar stående.

OBS känn efter hur det känns för dig och anpassa därefter. Alla har olika förutsättningar och för vissa är det för intensivt och för andra för lätt.

Andra balansbrädor för stående arbete

Det finns som sagt flera olika typer av balansbrädor att stå på när man jobbar. Här på Thunder Fitness säljer vi endast träningsredskap och det finns butiker som istället har specialiserat sig på bland annat balansredskap för kontorsjobb.

Vi har bara en modell av balansplatta i vårt sortiment jämfört med vissa kontorsbutiker som har 5-10 stycken.

Men vår balansplatta kommer passa utmärkt för många, speciellt de som vill ha lite extra utmaning. En annan stor fördel med vår jämfört med kontorsbutikers är att vår är väldigt billig.

Många balansbrädor som är framtagna specifikt för stående kontorsarbete kan kosta tusentals kronor.← Äldre post Nyare post →