Pilatesboll för kontor

Pilatesboll för kontor

I vår moderna digitala värld är det många personer som jobbar sittandes framför en dator. Allt fler har börjat inse hur dåligt och oergonomiskt detta är för kroppen.

Ett bra alternativ för att motverka och lindra arbetsskador är att sitta på en pilatesboll när man jobbar.

Thunder Fitness säljer bra pilatesbollar i olika storlekar som passar utmärkt att ha som kontorsstol på jobbet eller hemmakontoret. Du hittar dem alla här nedanför:

Därför ska du ha en pilatesboll på ditt kontor

En tjej som sitter på en pilatesboll vid datorn

Att sitta ner och jobba leder ofta i längden till olika sorters ryggproblem. Orsaken är till stor del att vi blir allt för bekväma när vi sitter i en kontorsstol vilket försämrar hållningen. Detta belastar sätesmuskeln och ryggkotorna samt leder till svaga muskler i mage och rygg eller vår så kallade "core".

Att istället byta ut den bekväma kontorsstolen till en pilatesboll kommer tvinga kroppen till en bättre hållning. Du kommer samtidigt öva upp dina coremuskler vilket kommer skydda dig mot framtida ryggproblem och andra skador.

Med en pilatesboll på ditt kontor kommer du fördela belastningen vid sittande arbete jämnare och på så sätt inte utsätta en viss del av kroppen för överbelastning.

Så här sitter du på din pilatesboll framför datorn

Placera dina fötter framför bollen relativt bredbent, annars kan det bli lite för svårt att hålla balansen. Du ska inte knipa fast bollen med benen.

Vinkeln mellan smalben och lår är lagom att ha runt 90 grader. Du kanske behöver sänka skrivbordet lite för att få till det optimalt.

Storleksguide

Ska du använda våra pilatesbollar som kontorsstol rekommenderar vi följande storlekar:

  • Lila boll (60-65 cm) Passar bra för personer under 170 cm
  • Blå boll (70-75 cm) Passar bra för personer över 170 cm

Du kan läsa mer och köpa våra bollar längre upp i artikeln eller klicka här för att se vår stora artikel och kategorisida om pilatesbollar.

För övrigt kan de även kallas för träningsboll, yogaboll, gymboll, coreboll, fitnessboll, balansboll samt kanske ännu fler synonymer men de är de vanligaste. Det kan vara bra att ha i åtanke om du letar efter ett bra köp online.

Det är även bra att stå upp

Även om du sitter på en pilatesboll vid skrivbordet så är det bra att variera mellan ståendes och sittandes arbete. Det kan även vara ganska ansträngande att sitta länge på en pilatesboll så man kan med fördel variera lite då och då. Ibland kan man såklart även sitta i en vanlig kontorsstol också. Variation förnöjer som man brukar säga.

Ska du börja stå upp och jobba kan vi rekommendera en tjock träningsmatta som underlag vilket är mer ergonomiskt.

Sammanfattning

Att sitta och jobba på en pilatesboll på kontoret istället för en vanlig stol kommer tvinga din kropp till bättre hållning samt träna upp din core. Du kommer minska risken för ryggproblem och andra arbetsskador.

Thunder Fitness säljer prisvärda och bra pilatesbollar som passar utmärkt till kontorsarbete. Du kan läsa mer om dem och köpa längre upp i artikeln!← Äldre post Nyare post →